De DAF Tours

Bij Bredaf combineer je DAFje rijden met Cultuur & Geschiedenis

We kunnen gerust stellen dat Erfgoed hierbij Erfgoed ontmoet.

Onze routes zijn met zorg samengesteld en jullie gids verteld onderweg over de geschiedenis en de cultuur die we tegenkomen. Onderstaande beschrijvingen van de routes bevatten slechts summiere informatie. Onderweg horen, zien en beleven jullie alle ins en outs van de bezienswaardigheden. Ook is het mogelijk om de routes naar wens aan te passen en eventueel uit te breiden met een luxe lunch, diner, BBQ, vaartocht of een proeverij (bier of wijn).

Routes op maat
Voor groepen en individuen kunnen we desgewenst routes op maat maken. Wij kunnen dit doen vanaf 1 persoon tot groepen van maximaal 15 personen. Naar wens stellen wij een programma samen vanaf 1 uur tot een dag of zelfs een heel weekeinde met overnachting, lunch en/of diner.

Heeft u wensen voor een groep van meer dan 15 personen? Ook dan kunnen we een programma voor u samenstellen. Kijk hiervoor op de pagina “bedrijfsuitjes” bij “groeps arrangementen”. We kunnen in deze opzet groepen tot 45 personen bedienen.


Breda city highlights
Op deze 45 minuten durende rondrit in en rond het centrum van Breda ontdek je alle grote bezienswaardigheden van Breda. We stoppen voor de gebouwen en jullie krijgen uitleg over de geschiedenis van Breda.

Breda city & surrounding highlights tour
Dit is de city highlights route uitgebreid met de wijken Princenhage, Heuvel en het Ginneken. Ook gaan we naar Kasteel Bouvigne.

De “geheimen van Breda” tour
de naam zegt het al… We gaan dus nog niets verklappen, maar Breda kent zoveel plekken waar zelfs de insiders nooit zullen komen. Laat staan als je nog maar net in Breda arriveert. Ben je dus net in Breda komen wonen of blijf je een weekje of twee? Wil je in een paar uurtjes alle speciale plekken van Breda zien om later terug te gaan en uitgebreid te genieten? Wij brengen je er langs met de enige echte Hollandse cultcar!

De “Blind Walls” route
Breda heeft een bijzondere verzameling streetart. Gedurende deze 4 uur durende tour tuffen we langs het merendeel van deze collectie. De bekendste en meest voorkomende zijn de “Blind Walls”. We maakten een selectie van de muurschilderingen die het verst uit het centrum liggen. Je wordt in het centrum afgezet, zodat je de collectie te voet verder kunt bewonderen.

Breda Bierstad route
Bij de Bredase Bierstad route brengen we je per DAFje naar de Biercafé’s die het verst van het centrum verwijderd liggen: Oagse Markt, Bierreclame Museum*, Beers & Barrels, Café Moeke en De Beyerd. De chauffeur wacht bij ieder cafe totdat jullie 1 bier** op hebben en je stempel ontvangen. Jullie worden afgezet bij het laatste cafe en kunnen jullie de route te voet vervolgen.

Bierbrouwerijen route
We bezoeken op een dag of in een middag 2 Brabantse Craft bierbrouwerijen. Je wordt opgepikt op het station van Breda en wordt daar- of bij een restaurant weer afgezet. Eventueel met lunch.

Op bedevaart naar het DAF museum in Eindhoven
We brengen je naar de bakermat van de DAFjes. Het museum van “van Doorne’s Automobiel Fabriek” in Eindhoven. Natuurlijk slingeren we door het landschap en mag je zelf ook achter het stuur kruipen!

De route van “de List met het Turfschip”
In 1590 beleefde Breda haar eigen “Paard van Troje”. 75 soldaten zaten verstopt in het turfschip van Adriaan van Bergen en zij veroverden bij verrassing het Kasteel van Breda terug op de Spanjaarden. Het schip voer vanuit Etten-Leur naar Breda en wij rijden deze route met de DAFjes, een ander stukje Hollands Erfgoed. Onderweg hoor je het volledige heldenverhaal.

“Beleg van Breda” route
Breda is vaak veroverd. De 2 bekendste belegeringen zijn die van 1624 en 1637. Respectievelijk Spinola en Fredrik Hendrik “bestormden” de stad na een belegering. Vele restanten van deze belegeringen zijn nog in de velden te vinden. We bezoeken de Lunet, de Reduten, de Spinolaschans en de schans van Terheijden. Neem je wandelschoenen mee!

De “Vincent van Gogh” route
In West-Brabant bestaan nog veel tastbare herinneringen aan Vincent van Gogh. We pakken de DAF 33 en rijden van Breda door het prachtige Brabantse land en rijden naar het van Gogh huis in Zundert. Na het bezoeken van een aantal andere plaatsen rijden we naar Etten, waar ook veel overblijfselen zijn te vinden.

De “Zuiderwaterlinie” routes
Het oudste, langste en meestgebruikte verdedigingswerk van alle waterlinies in Nederland loopt, 200 km lang, van Bergen op Zoom naar Grave. Je kunt 11 oude vestingsteden bezoeken inclusief hun achterland. Wij pakken vanuit Breda met de DAF’s de hoogtepunten in Breda, Terheijden, Zevenbergen, Klundert, Oosterhout en Geertruidenberg.

Golden Oldies tours
U hoort het goed; we gaan “DAFfen met bejaarden”. Er is van alles mogelijk, bijvoorbeeld het bezoek aan het klooster in Oosterhout. Prijzen zijn in overleg en afhankelijk van tijd en afstand. U wordt gehaald en gebracht en een lunch inclusief behoort tot de opties.

Hoe berekenen wij de routes:
Let op: De genoemde routes zijn allemaal voorbeelden van mogelijke invullingen. Wij kunnen ieder uitje naar wens en interesse invullen. We rekenen doorgaans een “prijs per DAF” in plaats van een “prijs per persoon”.

Je kunt uitgaan van een basisprijs van €150,- per DAF per dagdeel (incl BTW en brandstoffen). Er gaat altijd 1 gids van #bredaf mee op de routes. Dus in de eerste DAF kunnen 3 EXTRA personen en in iedere volgende DAF gaan maximaal 4 personen mee.

Zo kunnen we momenteel groepen van 15 personen bedienen. Komen jullie met een grotere groep? Dan delen we de groep op en gaat een gedeelte DAF rijden, met het andere deel van de groep gaan we een rondje over de historische Bredase singels varen en een derde deel van de groep kan een spel of citygame spelen. Tussendoor wordt er gewisseld, zodat iedereen alle onderdelen van het programma ervaart.